Požár ve Vejprtech: Podpálil ústav jeho klient? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Požár ve Vejprtech: Podpálil ústav jeho klient?

Hořet začalo na gauči ve společenské místnosti v prvním patře.
Hořet začalo na gauči ve společenské místnosti v prvním patře. (Blesk.cz - Michal Israel Volf)

Ničivý požár domova pro lidi se zdravotním postižením založil zřejmě jeden z klientů! Vyplývá to z vyjádření policie. V budově ve Vejprtech se v neděli udusilo osm lidí.

„Nejednalo se o žádnou technickou závadu, požár vznikl po manipulaci s otevřeným ohněm na gauči ve společenské místnosti v prvním patře,“ uvedl šéf krajských kriminalistů Martin Charvát. Policie navíc doplnila, že žádná z obětí nedělní tragédie neuhořela, všech osm klientů se udusilo. „Případ vyšetřujeme pro trestný čin obecného ohrožení,“ doplnil náměstek ředitele krajské policie Zbyněk Dvořák. Přeživší klienti chtějí zůstat doma, ve městě. ČTK to včera řekla starostka Jitka Gavdunová (ODS) s tím, že Vejprty chtějí co nejrychleji zprovoznit alespoň jedno patro. „Nebude to v řádech dnů, ale týdnů, ale myslím si, že tu situaci zvládneme,“ uvedla.

Zůstává stále v nemocnici
Zdravotníci ihned po tragické události ošetřili na 21 lidí, jeden z klientů nadále zůstává v mostecké nemocnici ve vážném stavu. „Je napojený na plicní ventilátor a jeho rekonvalescence si zřejmě vyžádá dlouhodobou lékařskou péči,“ uvedl mluvčí mostecké nemocnice Ivo Chrástecký.

Mluvčí záchranné služby o zraněných ve Vejprtech:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.