Objev století přináší nový chuťový zážitek: Růžová čokoláda

Hořká, mléčná, bílá a nově i růžová čokoláda. V království lahodné vůně a chutí se proměnila sportovní hala ve Zlíně. Pokrm bohů tam představují v mnoha podobách.
Tři nejběžnější druhy znáte, o růžové jste ale ještě neslyšeli? Nejste-li znalci, není divu. Jde o nejpozoruhodnější objev za posledních 80 let. Přináší nový chuťový zážitek a jedinečnou barvu. Vyrábí se ze speciálního rubínového kakaového bobu z Ekvádoru, Brazílie a Pobřeží slonoviny. A pozor! Zcela bez přidaných barviv a příchutí. „Je jako mléčná čokoláda, ale s jemně ovocitou chutí po jahodách,“ přiblížil Jindřich Koštál z čokoládovny Janek.
Víte, že...
...Festival čokolády ve Zlíně lze navštívit ještě dnes od 10 do 17 hodin?
Čokokebab
„Je v něm 26 % lískových oříšků. Hoblinky se dávají do pity – placky z mandlové, citronové a pšeničné mouky s kurkumou. Nejdříve ale na ni přijde šlehačka a maliny,“ přiblížila Lenka Červinková (38) z Letovic.
Na video z Festivalu čokolády ve Zlíně se můžete podívat zde: