Soud: Rath se stěhovat nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Soud: Rath se stěhovat nebude!

David Rath
David Rath (Blesk:David Malík CNC)

Mírnějšího dohledu ve věznici se dožadoval bývalý hejtman a exministr zdravotnictví za ČSSD David Rath (54). Ten si odpykává sedmiletý trest za korupci v Teplicích. Tamní soud ale včera jeho žádost na přesun zamítl a Rath proto zvažuje podání ústavní stížnosti.

Podle exhejtmanova obhájce Romana Jelínka žádal Rath o přeřazení, aby mohl ve vězení dělat lékaře nebo zdravotníka. To ve věznici s vysokým stupněm zabezpečení nemůže. Jeho žádost soudkyně ale nevyslyšela. „Umístění odsouzeného do vysokého stupně zabezpečení odpovídá zákonu a bylo také řádně odůvodněno,“ uvedla předsedkyně senátu Lucie Yakut. Ta zároveň potvrdila, že opravný prostředek proti rozhodnutí soudu není přípustný. Rathův advokát proto svému klientovi doporučí se obrátit se stížností na Ústavní soud. V předchozích dnech se exministr dostal do popředí, když se u něj stavili lidé z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Velkolepá »šťára« ale přišla jen na to, že užívá zdravotní matraci a občas si oblékne džíny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.