Rathova cela: Tohle je běžný standard! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rathova cela: Tohle je běžný standard!

David Rath
David Rath (Blesk:David Malík CNC)

Záchod na »pokoji« a klid na práci či přemýšlení. Tak si v cele 311 teplické věznice odpyká sedmiletý trest za korupci exhejtman David Rath (54). 

Fotky Rathovy cely, kterou obývá zcela sám, se rozhodla zveřejnit Vězeňská služba (VS). Ta tím chtěla vyvrátit tvrzení vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové (46), podle které její podřízení při kontrole zjistili pochybení vedení věznice. Toho se měl šéf věznice Petr Blažek dopustit tím, že povolil Rathovi nosit džíny a spát na vlastní zdravotní matraci.

„Velmi nás udivuje, že v postupu ředitele věznice, kterého v jeho rozhodování motivoval lidský přístup s ohledem na zdravotní stav odsouzeného, by snad mělo být spatřováno jednání trestné a kriminální,“ uvedla VS. Blažka se včera zastal i šéf bachařů Petr Dohnal. Ten naopak má za „velice nestandardní“ kontroly u vězňů ze strany státních zástupců.

Takhle si ve vězení žije David Rath: Vězeňská služba zveřejnila fotky z Teplic

Takhle si ve vězení žije David Rath: Vězeňská služba zveřejnila fotky z Teplic

Takhle si ve vězení žije David Rath: Vězeňská služba zveřejnila fotky z Teplic



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.