Alexie (11) se podrobila rozsudku: Odvedli ji do ústavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Alexie (11) se podrobila rozsudku: Odvedli ji do ústavu!

Alexie se musila rozloučit s mámou i babičkou.
Alexie se musila rozloučit s mámou i babičkou. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Jakoby se jí zhroutil svět! Alexia (11) nastoupila včera z rozhodnutí krajského soudu do krizového centra. Musí tam na půlroční »převýchovu«, protože prý nemá dost ráda tatínka!

Soud svým bezcitným verdiktem chce napravit špatné vztahy v rodině. Matka Alexie, Ajka (44), totiž podle rozsudku dlouhodobě bránila otci ve styku s dcerou. Ta ovšem tvrdí, že se otce bojí, protože prý ubližoval její mámě. Soud se ale o dívčin názor nezajímal a vytrhl jí z rodiny. „V noci na středu téměř nespala, pořád plakala,“ uvedla Ajka.

Dozvěděla se, jak často svou dceru nyní uvidí. „Matka má právo navštěvovat svou dceru každou neděli na tři hodiny,“ stojí v rozsudku krajského soudu. Krizové centrum jí ale vyměřilo jen třetinu určeného času! Navíc tu musí pobyt dceři hradit a obejít se bez alimentů. Alexia nemůže se svými blízkými komunikovat ani mobilem. Krizové centrum jeho držení zakazuje.

Na video mrkněte ZDE: 

Video se připravuje ...

Přečtěte si
kaluze
9. 1. 2020 • 21:50

ted jsem Videla I to video...teda musím ríct,ze je to proti právu dítete,jak jí mohli odtrhnout od rodiny od jejich prátel a mozná i skoly..to nepochopím,soud jí znicí zivot,ted se jí budou smát,ze je v decáku atd...hnus opravdu.

kaluze
9. 1. 2020 • 21:42

Smutné...jak tohle mohl soudce udelat,prece je to uz slecna a múze rozhodnou sama kam chce chodit a kde chce bít.Jak mohli vytrhnou díte s prostredí na které je zvyklé..ta matka by mela podat stíznost pred evropskym soudem.Ted je zrejmne otec moc spokojenej,ze dcera musí zít v ústavu..to je otcovská láska

PPP150W
9. 1. 2020 • 14:51

verprag, kdyby soud zjistil, že svědčila proti otci křivě, musel by ji potrestat, což neučinil. Ostatně v čem měla svědčit křivě? Že ji tloukl? Za to byl odsouzen, takže to jistě policie vyšetřila a o žádné křivé svědectví nešlo. Otec měl možnost se ke všemu vyjádřit, měl možnost svou dceru navštívit, měl možnost jí poslat dárek, pozdrav či aspoň SMS, aby dokázal, že své dítě miluje. Neučinil z toho nic. Takhle si představuješ rodičovskou lásku? Vyvolat soud, který nakonec potrestá místo aktérů nevydařeného vztahu jejich dítě, které za nic nemůže? Je mi té malé neskutečně líto. A soudce, který nepřihlédne k přání dítěte, ani názoru odborníků přes dětskou psychiku a takto necitlivě rozhodne, navíc bez možnosti odvolání, bych nechal u psychiatra prošetřit, zda je schopen racionální úvahy a logického úsudku. Pokud je přesvědčen, že v tomto případě rozhodl výhradně ve prospěch dítěte, nemůže být po duševní stránce zdráv. A takový člověk nemá v taláru co dělat.

Dnesjekrasnyden
9. 1. 2020 • 12:42

Návštěva 1 hodina týdně. Mobil jí seberou. I vrazi v kriminále mají větší práva.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.