Shehadeh u soudu za podporu terorismu: Varuji vás před trestem Alláha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Shehadeh u soudu za podporu terorismu: Varuji vás před trestem Alláha!

Samera Shehadeha u soudu hlídali těžkooděnci.
Samera Shehadeha u soudu hlídali těžkooděnci.  (Foto Aha! – Daniel Černovský)

Popsal, jak svému bratru Omarovi (29) i jeho ženě pomohl vycestovat k islamistům do Sýrie. Bývalý pražský imám Samer Shehadeh (36) ale včera u soudu prohlásil, že se nemá za co stydět.

Z účasti na teroristické skupině a z financování terorismu jsou obžalováni i Omar a Fatima, dříve Kristýna H. z Kladenska. Ti jsou ale stíháni jako uprchlí. Jak uvedla ČTK, čelí obžalobě z účasti na teroristické skupině a z financování terorismu. V případě odsouzení jim hrozí až patnáctileté vězení. Samer Shehadeh přiznal, že bratrovi a dalšímu muži pomohl vycestovat od Sýrie Tam se přidali k hnutí Džabhat Fatah aš-Šám (Fronta dobytí Sýrie), které je napojené na teroristickou Al-Káidu. Omar se dostal do Sýrie v listopadu 2016, absolvoval podle informací výcvik zacházení se zbraněmi, výbušninami a v taktice boje. Organizace ho pak prý vybrala, aby cvičil další bojovníky. Shehadeh měl organizaci podpořit i finančními sbírkami. „Nemám se za co stydět. Podle islámu jsem nedělal nic špatného. Cítím povinnost vás všechny varovat před trestem od Alláha,“ prohlásil včera u soudu imám, který byl dopaden v Jordánsku, kam z Česka utekl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.