Srazila ho sanitka, byl na pokraji smrti: Malá sova má velkou chuť žít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Srazila ho sanitka, byl na pokraji smrti: Malá sova má velkou chuť žít!

Puštík měl po srážce se sanitkou otřes mozku a zlomené křídlo.
Puštík měl po srážce se sanitkou otřes mozku a zlomené křídlo. (Foto - ZS Bartošovice)

Puštík měl na konci roku doslova smrt na jazyku. Nedaleko Studénky na Novojičínsku ho srazila sanitka. Když osádka sanitky přivolala zvířecí záchranáře, zprvu se zdálo, že malá sova nepřežije...

„Takové střety s auty mají většinou fatální následky. Naštěstí náš puštík toto pravidlo nepotvrdil. Má obrovskou chuť k životu a to je vždycky nejdůležitější. Jeho zranění jsou sice vážná, ale má šanci na přežití,“ popsal šéf bartošovické záchranné stanice Petr Orel. Puštík utrpěl otřes mozku, má hematom na levém oku a zlomené levé křídlo. „Byl ošetřen, křídlo má zafixováno a během měsíce uvidíme, jestli se nám ho podaří vyléčit. V tom případě je i šance na opětovné vypuštění do přírody,“ dodal Orel.

Puštík obecný
Noční pták z čeledi puštíkovitých se vyskytuje na celém území České republiky a kromě severních oblastí žije v celé Evropě. Dorůstá většinou velikosti 36 až 43 centimetrů, rozpětí křídel má necelý metr. Živí se hlodavci, ale také menšími ptáky a obojživelníky. Dokáže také ulovit menší ryby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.