Velcí »električtí« hráči: Zákazníkům ceny nezvedneme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velcí »električtí« hráči: Zákazníkům ceny nezvedneme!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (profimedia.cz)

Korunky nám zůstanou zatím v peněžence. Alespoň co se ceny elektřiny týče. Aha! oslovilo všechny tři velké energetické firmy ČEZ, PRE a E.ON a ti se shodují – zdražovat od Nového roku nebudeme.

Podle odhadů Energetického regulačního úřadu by mohly podražit firmy, které elektřinu distribuují. Tedy PRE distribuce, ČEZ distribuce a E.ON distribuce, které mají mezi sebe rozdělenou distribuční soustavu v Česku. Proud vám ale může dodávat jiná společnost. Tři největší firmy ale své zákazníky uklidňují, že koncové ceny se povětšinou zvedat nebudou. Podle Petra Holubce z PRE firma garantuje svým zákazníkům stávající úrovně cen.

„Příznivé jsou pro zákazníky PRE na území hlavního města Prahy i regulované ceny elektřiny za její distribuci,“ uvedl pro Aha!. S cenami nebude hýbat podle mluvčí Martiny Slavíkové ani E.ON. „Ceny elektřiny jsme upravovali nyní v listopadu s postupným rolováním na klienty, nové úpravy ceny od Nového roku neplánujeme. Zvýšení ceny se týká pouze některých tarifů a klientů, kteří nemají fixované ceny energie,“ podotkla. A účty neporostou ani klientům ČEZ, jak řekl jeho mluvčí Roman Gazdík. „Ceny elektřiny na burze se dlouho drží na velmi vysokých úrovních. Situace na trhu snižování cen nepřeje, ceny elektřiny jsou nyní nahoře zejména kvůli emisním povolenkám. Pokud bychom některé ceníky upravovali, půjde o jednotky procent na faktuře,“ řekl.

„Ceny elektřiny na burze se dlouho drží na velmi vysokých úrovních. Situace na trhu snižování cen nepřeje, ceny elektřiny jsou nyní nahoře zejména kvůli emisním povolenkám. Pokud bychom některé ceníky upravovali, půjde o jednotky procent na faktuře,“ řekl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.