Schizofrenik (30) podřezal prarodiče: Do detence se mu nechce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Schizofrenik (30) podřezal prarodiče: Do detence se mu nechce!

Jan L. u Krajského soudu v Plzni.
Jan L. u Krajského soudu v Plzni. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Hlasy mu údajně našeptávaly, aby zavraždil svoji babičku (†72) a dědečka(†76) a. Schizofrenik Jan L. (30) je proto letos v únoru na Rokycansku podříznul v domově pro seniory. Teď má jít do detence.

„Jeho pobyt na svobodě je nebezpečný, mohlo by dojít k ohrožení společnosti,“ řekl včera soudce. Podle znalců je totiž nemoc, kterou Jan L. trpí, nevyléčitelná a vede k rozpadu osobnosti. Muž například psychiatrům tvrdil, že je Einstein a všichni jsou mrtví. „Hlasy říkaly, že mám babi shodit z balkonu,“ uvedl Jan L. u soudu. Jan L. po činu skončil na psychiatrii, stejnou nemocí trpěla i jeho zemřelá matka. „Čin tak spáchal v nepříčetnosti, nemůže být za něj trestně odpovědný,“ řekl státní zástupce. Proti detenci si ale Jan L. podal v soudní síni stížnost, rád by zůstal na psychiatrickém oddělení, kde je nyní.

Krvavý masakr
Hrůzný čin se stal letos v únoru, kdy našli v seniorském domově dědu Jana L. s proříznutým hrdlem, pořezaná a pobodaná babička ležela v krvi venku pod balkonem. Vnuk, do té doby bezproblémový, doběhl celý od krve a bosý do nedalekého domu ke kamarádovi a mluvil z cesty. „Opakoval, že všichni musí odjet do Thajska a že zabil babi a dědu,“ vypovídal svědek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.