Zabil syna a věřil v návrat manželky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zabil syna a věřil v návrat manželky

Vladimír J. podle znalců trpí schizofrenií a je nebezpečný.
Vladimír J. podle znalců trpí schizofrenií a je nebezpečný. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Vězení se vyhne Vladimír J. (40) z Pardubic za květnovou vraždu svého syna (†6). Soud včera rozhodl o jeho ústavní psychiatrické léčbě, jelikož u něj znalci zjistili schizofrenii.

Muž svého synka, který měl letos nastoupit do 1. třídy, zabil v noci v domě, kde v tu dobu spali i jeho starší bráška (15) a rodiče jeho táty. Máma s nimi už asi tři měsíce nebyla. Žena, s níž se Vladimír J. už jednou rozvedl a poté znovu oženil a odpustil jí nevěry, odešla prý za jiným a o děti nejevila zájem.
„Najednou jsem se probudil a měl jsem v hlavě hlasy, že to mám udělat, tak jsem šel,“ řekl muž, který stejně jako po zatčení působil u soudu klidně a vyrovnaně bez projevu lítosti. Chlapce bodl do srdce. Věřil našeptávání, že když ho zabije, vrátí se mu žena a rodina bude zase celá. Podle znalců je muž nebezpečný sobě i okolí a jeho léčba bude dlouhodobá.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.