David F. (25) oznámil policii: Zabil jsem přítelkyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

David F. (25) oznámil policii: Zabil jsem přítelkyni

Davidovi F. hrozí za vraždu až osmnáct let vězení.
Davidovi F. hrozí za vraždu až osmnáct let vězení. (Foto Facebook)

Bylo úterý, devět minut před půl sedmou, maminka (†28) devítiletého chlapce z České Lípy sdílela video proti lhostejnosti k seniorům. Pak ji navštívil bývalý přítel David F. (25), a když odcházel, ležela v tratolišti krve.

Nadšenec do horských kol ji měl ubodal. Z místa činu pak utekl, ale následně se v něm zřejmě hnulo svědomí. „Na sebe a svůj zločin v den jeho spáchání upozornil, a krátce nato ho policisté zadrželi,“ uvedla včera jejich mluvčí Ivana Baláková. Byl obviněn a soud ho poslal do vazby. Děsivé jsou i skutečnosti, které hrůznému činu měly předcházet.

„Přítele podle všeho nedávno nahlásila policii také za napadení nožem. Domácí násilí je strašné, hrozně mě štve, že musela zemřít. Znala jsem ji a byla to úžasná dívka a matka,“ řekla Deníku Lucie M. S., podle které známí zavražděné o domácím násilí spekulovali delší dobu. Podle sousedů spolu pár chodil asi rok. V poslední době však byly z bytu slyšet hádky a nářek.


Volejte o pomoc
Oznámit, nebo neoznámit domácí násilí? Obraťte se o radu na odborníky. Pomoc nabízí například Bílý kruh bezpečí, telefon: 116 006 – nonstop.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.