Zpěvák Maxa (45): U výslechu kvůli vraždě milionáře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěvák Maxa (45): U výslechu kvůli vraždě milionáře!

Martin Maxa výslech na policii kvůli vraždě podnikatele Mrázka potvrdil.
Martin Maxa výslech na policii kvůli vraždě podnikatele Mrázka potvrdil. (Aha!: Marek PÁTEK, ČTK)

PRAHA – Zpěvák Martin Maxa (45) byl u výslechu. Chapadlo chobotnice české mafie, propletené s policisty, se dotklo i tohoto populárního zpěváka. V uplynulých dnech si ho pozvali k výslechu policisté, kteří vyšetřují vraždu miliardáře a kontroverzního podnikatele Františka Mrázka.

Policie na případ uvalila informační embargo a odmítá se zatím k čemukoliv vyjadřovat. Zpěvák tuto informaci Aha! potvrdil, i když ho náš dotaz značně rozrušil. „S panem Mrázkem jsem se seznámil na večírku v nějakém hotelu v Praze. Byli tam s ním také policisté, myslím, že z pražského odboru boje s organizovaným zločinem,“ líčil zpěvák, který je v současné době v podmínce kvůli napadení muže.

Maxa se prý s policisty seznámil v minulosti, když mu podsvětí v severních Čechách vyhrožovalo v souvislosti s jeho kluby. „Ti policisté mi slibovali pomoc, ale nic neudělali. V tom hotelu byla spousta lidí. Pan Mrázek mi jen říkal, že mi fandí, že také hraje na kytaru a že zná hodně lidí ze šoubyznysu. Sliboval, že mi v něm pomůže. Nic ale pro mě nedělal,“ dodal Maxa.

Zdroj blízký podsvětí, který z obavy ze msty nechce být jmenován, Aha! prozradil, že mezi policisty, kteří Mrázka dobře znali a seznámili ho se zpěvákem, byl i bývalý detektiv Petr Koňařík. Nyní je společně se svými dalšími někdejšími kolegy obžalován v kauze Berdychova gangu. Ten má na svědomí vydírání, loupeže a vraždy významných podnikatelů.

Kromě zmíněných setkání prý Martin Maxa s mafiány a policisty žádné bližší ani společenské styky neudržoval. To například zpěvák Michal David zpíval na slavnosti uspořádané k narozeninám Mrázkovy dcery. Nechyběl ani na Mrázkově pohřbu, kde také zazněla jeho píseň Pár přátel mít…

Mrázkovy kontakty
Kromě údajných styků se 17 poslanci a šesti senátory se mezi Mrázkovými známými objevují i další známí lidé:

Michal David, zpěvák.
Zpíval na slavnosti uspořádané k narozeninám Mrázkovy dcery. Nechyběl ani na Mrázkově pohřbu, kde také zazněla jeho píseň.

Karel Gott, zpěvák.
S Mrázkem a s podnikatelem Miroslavem Provodem založil nadaci, která měla finančně i materiálně pomáhat dětem a vdovám po policistech, usmrcených při výkonu služby.

Jaroslav Starka, šéf fotbalového klubu Marila Příbram.
Byl na něj již jednou spáchán atentát, při kterém byl lehce poraněn. Raději se stáhl do ústraní.

Tomáš Pitr, podnikatel a Mrázkův společník.
Je považován za mozek celé podnikatelské skupiny kolem Františka Mrázka.

Vražda
Vrah zastřelil podnikatele a miliardáře Františka Mrázka (47) letos 25. ledna před jeho firemní kanceláří na Lhotce v Praze 4. Ve tmě ho zasáhl jednou střelou na jistotu do hrudníku. Přitom prostřelil i dvě obálky, které nesl Mrázek v podpaží. V nich bylo půl milionu korun, dokumenty o aktivitách realitního magnáta a miliardáře Miloše Červenky. Peníze i dokumenty byly právě od něj. Svěřil mu je proto, aby mu pomohl vyřešit vážný problém. Policie totiž Červenku vyšetřovala pro podezření z rozsáhlých podvodů. Mrázek měl u sebe mimo jiné i studijní index s vynikajícím prospěchem elitního policisty Aleše Jedličky. Někdo se Mrázka pokusil zabít už čtyři roky předtím. Od té doby jezdil v neprůstřelném voze.

František Mrázek
Podnikatel často spojovaný s nelegální směnou peněz a polistopadovými mafiánskými praktikami. Protřelý obchodník s velmi dobrými kontakty ve státní správě. Patřil k podnikatelské skupině ovládající společnost Setuza. Vždy se pohyboval na hraně zákona. Naposledy seděl v roce 1989 za veksláctví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.