Soudí milionáře jako vyděrače! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Soudí milionáře jako vyděrače!

Karel Lupoměský vysoudil na Nově tři miliony a teď je sám na lavici obžalovaných.
Karel Lupoměský vysoudil na Nově tři miliony a teď je sám na lavici obžalovaných.

PRAHA – Ukradli kopii filmu Bathory a nyní jsou u soudu. Včera začalo soudní přelíčení s Karlem Lupoměským, který je známý jako účastník vědomostní soutěže »Chcete být milionářem«, na TV Nova vysoudil přes tři miliony korun za to, že byl nespravedlivě vyřazen ze hry. Nyní je však Lupoměský souzen jako vyděrač!


Před soudem stanul spolu se svým údajným komplicem, kameramanem a producentem Janem Miličem. Oba jsou podezřelí z toho, že se zmocnili kopie připravovaného historického thrilleru režiséra Juraje Jakubiska – Bathory a začátkem března letošního roku se ji pokusili prodat novinářům. Ti ale o koupi filmu neměli zájem, a tak se oba muži obrátili přímo na Jakubiskovou-Horváthovou (48) s tím, že jí kopii a další filmový materiál na čtyřech nosičích DVD prodají zpět za půl milionu korun. Kliknutím zvětšetePozději požadovanou částku snížili na 450 000 korun. Vyhrožovali, že jinak snímek zveřejní na internetu. Velkofilm přišel na téměř půl miliardy a jeho premiéra je plánována na letošní podzim hned v několika evropských metropolích. „Pokud by DVD dostaly do rukou bulváry, byla by to diskreditace producenta. Vypadala bych jako neprofesionální a nezodpovědný člověk, který si takové věci neumí ohlídat,“ vypověděla včera před soudem Jakubisková-Horváthová. Kliknutím zvětšeteOkamžitě se prý obrátila na specialisty z útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality a ti během několika hodin muže zadrželi. Policie dokonce zajistila i notebook, do kterého si Lupoměský film o Čachtické paní přehrál. „Lituji toho, strašně mě to mrzí, všem se omlouvám. Nevím, co mě k tomu vedlo,“ řekl včera před soudem Jan Milič (59). Podle něj vše vymyslel Lupoměský. Ten však odmítl vypovídat a odkázal na svou dřívější výpověď, podle které vše vymyslel Milič a on sám prý s vydíráním neměl nic společného.

Lupoměský se v roce 2000 účastnil soutěže Chcete být milionářem? a cítil se poškozen tím, že mu nebyla uznána správná odpověď na otázku „Jak se ve starořímském vojsku jmenoval oddíl o 120 až 150 mužích?“ Zažaloval tedy televizi Nova a v roce 2005 vysoudil skoro tři miliony korun! Ve filmařské branži je Karel Lupoměský přes třicet let a působil například jako vedoucí natáčení filmu Bestiář. Oběma mužům hrozí za vydírání až tři roky vězení.


Autor: (nek)
Foto ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.