Zpráva o zdraví prezidenta: Zhubl, ubývají mu svaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zpráva o zdraví prezidenta: Zhubl, ubývají mu svaly!

Prezident  strávil ve špitále celých 7,5 hodiny!
Prezident strávil ve špitále celých 7,5 hodiny! (Foto Aha! – M. Sekanina, D. Malík, ara)

Úbytek váhy za poslední dva roky o 20 kilogramů, diabetes i krevní obraz v normě, avšak narušená funkce svalů a jejich úbytek zvláště v dolních končetinách. To je hlavní sdělení lékařské zprávy pacienta Miloše Zemana (75), kterou včera večer zveřejnila Ústřední vojenská nemocnice v Praze-Střešovicích.

Podle zprávy byl Zeman lékaři sledován a léčen pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zvláště na dolních končetinách. „Současně je také přítomno postižení nervových vláken, projevující se ztrátou čití, tedy dotykového vnímání podnětů na periferii dolních končetin. Obě tyto skutečnosti se manifestují poruchou mechanismu chůze i prostého stoje, nejistotou při chůzi a nutností částečné mechnické opory,“ píše se ve zprávě.

Prezidentova léčba bude spočívat v nácviku stereotypů chůze a stoje. „Rovněž proběhla aplikace intenzifikované výživy, a to i nitrožilně. Jejím cílem je podpořit rekonstituci svalové hmoty a ovlivnit narušenou funkci nervových vláken na periferii dolních končetin,“ píše ošetřující lékař Miroslav Zavoral (65). Podle něj lze efekt očekávat během týdnů až měsíců.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.