Mercedes rozstřelil auto s policistou: Náraz a tělo vyletělo ven! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mercedes rozstřelil auto s policistou: Náraz a tělo vyletělo ven!

Policejní vůz krátce po střetu.
Policejní vůz krátce po střetu. (Foto Aha! – David Malík, oktagonmma.cz)

Zajišťoval bezpečnost ostatních a sám skončil v kritickém stavu v nemocnici... Do auta s policistou, který v neděli večer na dálnici D1 odkláněl dopravu před hromadnou havárií, narazil rozjetý mercedes. Jeho kolega unikl zranění jen o vlásek.

Neštěstí se stalo 15 kilometrů před nehodou cisterny a čtyř osobních vozidel. Na záběrech z dálniční kamery je jasně patrné, jak se tmavý mercedes blíží vysokou rychlostí k policejnímu vozu stojícímu napříč vozovkou. Řidič jako by oktávii s blikajícím modrým majákem vůbec nevnímal. A právě to se stalo osudným muži zákona, kterýv tu chvíli seděl uvnitř služebního vozu a mluvil do vysílačky. 

Mohutný náraz

Následoval mohutný náraz, který policistu vymrštil ven z auta. Muž letěl vzduchem, dopadl na vozovku a zůstal ležet bez hnutí. Vrtulník záchranné služby ho s vážnými zraněními transportoval do nemocnice v Praze-Střešovicích. „Lékaři ho operovali a je mimo ohrožení života,“ potvrdila včera Aha! policistka Eva Stulíková.
Kolega v šoku
Jeho kolega, který stál v tu chvíli opodál a marně se snažil řítícímu se mercedesu dávat znamení, aby zastavil, stačil v poslední chvíli uskočit. Vyvázl bez zranění, ale utrpěl šok.

V nemocnici jsou i zápasnice

Policisté odkláněli dopravu kvůli hromadné nehodě, která se stala v neděli před půl osmou večer na 49. kilometru D1 ve směru na Brno. Srazila se tam cisterna plná palmového oleje se čtyřmi osobními auty. Ta se ocitla v plamenech a v jednom z nich uhořel člověk. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic osm lidí včetně malého dítěte. Mezi zraněnými jsou i tři semifinalistky zápasnické reality show ze světa ženského MMA Oktagon Výzva Lucia Szabová (21), Nikoleta Domoráková (25) a Kika Sládeková (22). Mají polámaná žebra a popáleniny. V ohrožení je tak finálový zápas, který se měl uskutečnit 9. listopadu na galavečeru OKTAGON 15 v pražské O₂ areně.

Dopravní expert Jan Pechout: Řidič ignoroval ohleduplnost

„K ničemu podobnému by zřejmě nedošlo, kdyby řidič mercedesu neignoroval slušné chování a ohleduplnost za volantem. Policisté nemohli dělat nic jiného. Na místě byli velice rychle, a proto nemohli výrazněji označit místo nehody. To ale nerozhoduje, jelikož modré majáky jsou dobře viditelné i na velkou vzdálenost, a ještě k tomu po setmění,“ uvedl dopravní expert Jan Pechout.

Vytvořte uličku a opusťte vozy

V případě podobné nehody okamžitě zapněte varovné blinkry, zastavte u krajnice, čímž vytvoříte uličku pro záchranáře. „Pak ihned vystupte z auta, oblékněte si výstražnou vestu a postavte se ke svodidlům a ještě lépe za ně,“ radí dopravní expert Jan Pechout.

Nehoda policejního vozu na D1: Pro zraněného policistu letěl vrtulník

Hromadná nehoda na D1



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.