Chlapce (12) přejel trolejbus: Rána do hlavy, dvakrát přejetá noha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chlapce (12) přejel trolejbus: Rána do hlavy, dvakrát přejetá noha

Školák vběhl v Pardubicích pod trolejbus: Video ukažte dětem doma, nabádá maminka chlapce
Školák vběhl v Pardubicích pod trolejbus: Video ukažte dětem doma, nabádá maminka chlapce (MP Pardubice)

Záběry, při jejichž sledování člověk raději odvrátí zrak, ukázali pardubičtí strážníci. Trolejbus na nich přejel školáka (12), který přecházel bez rozhlédnutí. Měl štěstí, přežil. Jeho matku nepozornost syna tak vyděsila, že chce, aby nehodu vidělo a poučilo se z ní co nejvíc dětí.

Na videu se školák na terminálu MHD u nádraží v Pardubicích rozloučil s kamarády na lavičce a zamířil k silnici, aby přes ni přešel na nástupní ostrůvek na svůj spoj. Nerozhlížel se přitom doleva, ani doprava. „Zřejmě se natolik soustředil na sledování přijíždějící trojky,“ komentoval mluvčí strážníků Jiří Sejkora chvíle nepozornosti, při níž přišel boční náraz zleva přijíždějícího trolejbusu.
Chlapcovi kamarádi na lavičce střet neviděli, protože byli tak zabraní prohlížením mobilů, že nevnímali okolí. Zpozorněli, až když lidé přibíhali pomoci.



Posadil se a padl
Hoch dostal ránu do hlavy, která ho odhodila, a on zůstal ležet. Než se trolejbus zastavil, dvakrát mu přejel nohu v oblasti kotníku. Hoch se pak posadil, ale brzy se skácel zpět k zemi. „Byl při vědomí, ale kvůli té ráně ani nevěděl, kde je a co je za den,“ popsal Jiří Sejkora. Jeho léčba potrvá několik týdnů.

Školák vběhl v Pardubicích pod trolejbus:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.