Dáda Patrasová - V televizi je na černé listině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dáda Patrasová - V televizi je na černé listině

Dagmar Patrasová je úspěšnou televizní i divadelní herečkou. Přesto do »Úsměvů« Jaromíra Hanzlíka nesmí.
Dagmar Patrasová je úspěšnou televizní i divadelní herečkou. Přesto do »Úsměvů« Jaromíra Hanzlíka nesmí. (pro Aha!: Jana STRACENÁ, Dalibor PUCHTA, internet)

PRAHA – Trapné přehlížení! Jak jinak nazvat přístup Jaromíra Hanzlíka (58) a jeho dramaturgů z televizního pořadu České televize »Úsměvy« k herecké a divadelní kariéře Dagmar Patrasové (50)?

Populární Dádě se osudnou stala její dlouholetá práce pro děti, která ji v očích jejích »renomovaných« kolegů zdiskreditovala. Ofi ciální vysvětlení toho, proč do »Úsměvů« nesmí, je však více než úsměvné. Prý je na to příliš mladá!

Herečka a zpěvačka Dagmar Patrasová je v posledních letech známá hlavně díky své práci pro děti. Jezdí po republice se svým představením, každý rok vydává nové dětské album a moderuje populární pořad České televize »Kouzelná školka«. Děti ji milují. Ale kolegové se jí vysmívají. A její »mateřská« Česká televize se k ní jako ke své tváři zcela nepochopitelně obrací zády!

To je zřejmě také jeden z důvodů, proč ji odmítli pozvat do cyklu Jaromíra Hanzlíka »Úsměvy«. Přestože už bylo natočeno přes pět set dílů, Dáda do něj nesmí. „Dáda byla dlouholetou členkou divadla Semafor, je herečkou s bohatou filmografií, objevila se v nejpopulárnějších seriálech Arabela, Návštěvníci či Pan Tau,“ vypočítává Ondřej Suchý, který jako jeden ze scenáristů cyklu Dádin profil několikrát nabízel. A vždy byl odmítnut! „Toto očividné ignorování úspěšné práce filmové, televizní a divadelní herečky považuji za trapné a ostudné,“ dodává Ondřej Suchý, mladší bratr Jiřího Suchého, dlouholetého divadelního šéfa Semaforu.

Dádu však může zdůvodnění jejího přehlížení těšit. „Prý jsem příliš mladá,“ usmívá se čerstvá padesátnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.