Obžaloba o matce: Ze syna si udělala otroka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Obžaloba o matce: Ze syna si udělala otroka

Rozálie H. včera u soudu.
Rozálie H. včera u soudu. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Vlastního syna (11) týrala podle žalobce Rozálie H. (43) z Ostravy. Ubližovat mu měla od jeho čtyř let, za to jí hrozí až osmiletý kriminál.

Obžalovaná je matkou šesti dětí. Nejstarší počala s Italem, druhé s Albáncem, další dvě s Romem a poslední dvě s českým otcem. Týrala ale jen jedno poloromské. Důvod? Bylo otylejší a mentálně méně zdatné než ostatní. Podle státního zástupce ho nutila dělat všechny domácí práce, nechtěla ho pouštět ven, dokonce ho na několik dní samotného zamkla v bytě a odjela. Trestán byl za jakoukoliv maličkost.


„Téměř denně ho tahala za vlasy, bila jej rukou a kabelem, páskem, násadou smetáku do zad, hlavy i břicha,“ tvrdí žalobce. Matka to odmítá a tvrdí, že si všechno na ni vymysleli její vlastní rodiče. Otec Rozálie uvedl, že dceru podporoval finančně i psychicky. Přesto prý s dětmi jezdívala dělat takzvaný »čorkobyznys«. Tedy krást do obchodů. „Pokud něco neukradla, tak byla taková nemocná. Netajila se tím, že krade,“ popsal svět své dcery zlomený otec.
Jednání soud odročil, chce vyslechnout další svědky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.