Vražedkyně Janáková: Jak jí vězeň udělal dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vražedkyně Janáková: Jak jí vězeň udělal dítě!

Vražedkyně Janáková
Vražedkyně Janáková (TV Prima Velké Zprávy)

„Znásilnili mě tři dozorci,“ tvrdila vražedkyně Petra Janáková (29), když ve vězení otěhotněla. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) potvrdila, že žena odsouzená ke třicetiletému trestu lže. Důkaz poskytlo její novorozeně.

Kvůli záhadnému těhotenství soud letos v červnu Janákovou propustil, aby porodila. 30. srpna přivedla na svět chlapečka. DNA, které mu kriminalisté odebrali, vneslo do záhady jasno.

Může to být vězeň

„Detailním prověřováním a následným porovnáním vzorků DNA dítěte a námi vytipovaného otce jsme došli k závěru, že biologickým otcem dítěte není nikdo z příslušníků Vězeňské služby ČR,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Kdo je tátou, ale neřekla. Podle TV Nova je jím údajně vězeň, který vařil a roznášel jídlo ve věznici v Hradci Králové, kde byla Janáková na přelomu roku ve vazbě. 

Poslal sperma oknem?

Možnost pohlavního styku mezi vězni vyloučila mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová. Připustila však, že by si mohli nějakým způsobem předat sperma. „Způsoby, kterými si vězněné osoby předávají různé věci, jsou velmi sofistikované a promyšlené. Zaznamenali jsme například pokus o předání spermatu v propisovací tužce,“ prozradila. Další metodou je také tzv. koňování, tedy posílání věcí po provázcích mezi okny, většinou v noci. „Tomuto způsobu předávání věcí nelze stoprocentně zabránit,“ dodala mluvčí.

Případ pro policii

Případ si nyní převezme policie. Ta může Janákovou stíhat kvůli křivému obvinění, za což by jí hrozily až další tři roky vězení.

Zavraždila sběratele

Janáková s již bývalým manželem Jaroslavem (30) zavraždila v srpnu 2017 pro 34 tisíc korun sběratele mincí Evžena B. (†50) z Prahy. Čtyři další vražedné útoky manželé chystali. Janáka poslal soud za mříže na 28 let a jeho manželku na třicet. Za mřížemi má strávit ještě 28 let. Trest je přerušený do konce příštího srpna, kdy bude jejímu synovi rok.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.