Jak se na Hradě vydělávají prachy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak se na Hradě vydělávají prachy

Pražský hrad
Pražský hrad (profimedia)

Španělský sál za půl »míče«, ten nejcennější Vladislavský za 15 »mega«. To jsou příklady jen některých nájmů, na kterých »mega«se letos Hrad domluvil s různými firmami. Suma sumárum od začátku roku si takto přišel už na pěkných 31 milionů korun.

Většina prostor Hradu se dá pronajmout celkem běžně, dokonce existuje i ceník. Výjimkou byla akce světoznámé módní značky Louis Vuitton, která si červnovou merendu udělala přímo v historicky nejcennějším Vladislavském sálu. A za to také zaplatila pěkných 15 milionů, což byla letos největší suma. Další významnou částkou přispěla do kasičky Správy Pražského hradu (SPH) třeba společnost Dizak Ketex, která si ve Španělském a Rothmayerově sále uspořádala galavečer. Akce pro asi 1000 lidí vyšla na 1,875 milionu korun.

Elita v Elite
Tyto dva sály jsou mezi pořadateli různých akcí velmi oblíbené. Večírek si v nich uspořádala i společnost Senator Meetings & Incentives. Účet od SPH dostala na 1,27 milionu korun. Stejné místo si vybrala i módní značka Elite na vyhlášení výsledků soutěže. Ptáte se za kolik? Víc než půl milionu korun.

Strohá reakce
Deník Aha! se na akce a pronájmy prostor zeptal mluvčího Správy Pražského hradu Davida Šebka, stejně tak se zajímal i o chystané večírky. Ten pouze stroze odpověděl, že: „Příslušné smlouvy jsou v souladu se zákonem zveřejňovány v Registru smluv, který byl za tímto účelem zřízen.“

Narozky zde frčí
V minulosti si v zahradách Hradu udělali soukromou párty i muži prezidenta Miloše Zemana (74). Jeho poradce Martin Nejedlý (53) i kancléř Vratislav Mynář (52) tam oslavili životní jubileum, totiž padesátku, a to rok po sobě.

Víte, že...
......rozpočet Pražského hradu byl na tento rok 400 milionů korun?

Ceník reprezentačních prostor

Kdo a kolik už na Pražském hradě letos utratil

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.