Paradox! Lidožrouti na ni byli hodní...ale do špitálu ji poslal pes v Blansku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Paradox! Lidožrouti na ni byli hodní...ale do špitálu ji poslal pes v Blansku

Vědkyni Alenu Žákovskou (57) vážně pokousal při kondičním běhu v Blansku výmarský ohař.
Vědkyni Alenu Žákovskou (57) vážně pokousal při kondičním běhu v Blansku výmarský ohař.  ( Foto pro Aha! – M. Daněk, archiv A. Žákovské, ara)

S lidožrouty se plácala po ramenou, přešla pralesy i jižní pól, ale život jí změnilo kousnutí psa v Blansku! To je příběh světově proslulé mikrobioložky Aleny Žákovské (57). 

Bez zranění prošla Alena Žákovská, majitelka několika vysokoškolských titulů, ﷯Papuou-Novou Guineou, Kongem, indonéskými močály po pás ve vodě či mrazy u jižního pólu. Dobře se cítila i po setkání se sibiřskými šamany.Útočil zezaduZranil ji až volně pobíhající lovecký pes, který na ni ze zálohy zaútočil při kondičním běhu u jejího bydliště. Zle ji přitom pokousal. „Stalo se to u baseballového hřiště v Blansku. Pes na mě skočil zezadu, povalil mě a pokousal,“ svěřila se vědkyně, která je i mistryní republiky v ultramaratonech. 

Pes utekl, zkrvavená žena skončila v nemocnici. Hluboké rány po tesácích se jí špatně hojí. Konec léta tak tráví místo cestování po světě  a vědeckých konferencí obcházením chirurgických ambulancí.Byl očkovanýBlanenským strážníkům se podařilo útočího psa i jeho majitelku najít. „Zaútočil výmarský ohař. Spis jsme už poslali do správního řízení, kde se bude majitelka zodpovídat ze dvou přestupků,“ řekl Aha! ﷯šéf městské policie Martin Lepka. Pes byl naštěstí očkovaný. I tak majitelce hrozí až 50 000 korun pokuty, protože ohař nebyl při venčení na vodítku. 

Víte že......radnice může navíc vyměřit  pejskařce dalších 20 000 korun penále za zranění ženy?

Vědkyně-běžkyněAlena Žákovská (57) je kapacita v oboru molekulární biologie a imunologie. Účastnila se výprav do těžce přístupných míst ve všech světadílech. Vedle poznávání života domorodých obyvatel ji lákají vrcholy hor. Je výborná sportovkyně, mj. bývalá reprezentantka v ultramaratonu, mistryně ČR ve vytrvalostně silovém pětiboji. Před časem úspěšně překonala vážnou boreliózu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.