Nosorožčí koumák Marwin si vyrobil: Proti sluníčku z vojtěšky čepičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nosorožčí koumák Marwin si vyrobil: Proti sluníčku z vojtěšky čepičku

Začalo to jedním stonkem...
Začalo to jedním stonkem... (Foto pro Aha! – Dominika Stempa)

Slamáky, kšiltovky, šátky. To jsou časté pokrývky hlavy, kterými se před žhavým sluncem chrání lidé. Půlroční nosorožec Marwin z královédvorského safari parku se jimi asi nechal inspirovat a vyrobil si něco podobného.

Nosorožci vedra obvykle snášejí tak, že se bahní nebo se rozvalují schovaní nejlépe ve stínu, ale mladý sameček šel ve vymýšlení zbraní proti přehřátí ještě dál. Vytvořil originální stínítko z nařezané vojtěšky, kterou nejen nosorožci, ale i mnoho dalších zvířat v safari parku dostávají jako krmivo. Nejdřív to zkusil s menším množstvím, než se vojtěškovými stonky zasypal tak, že mu nebyla vidět tlama, roh ani oči. A asi mu pod ní bylo opravdu příjemně, když ji hned tak nesundal. Určitě tím minimálně pobavil.


Nejstarší rostlinné krmivo
Vojtěška je zřejmě nejstarší známou krmnou rostlinou, která se pro zvířata pěstuje už přes 2000 let. Podobá se jeteli a v době sklizně je až metr vysoká. Pro zvířata je vhodným a významným krmivem vzhledem k obsahu kvalitních bílkovin, betakarotenu, vitaminů a minerálních látek.




Přečtěte si
lekno
31. 8. 2019 • 21:40

Milý článok i fotky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.