Tygří trojčata už dovádějí ve výběhu: Vyrosteme (až) 30krát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tygří trojčata už dovádějí ve výběhu: Vyrosteme (až) 30krát!

Kam bych teď tak vyrazil?
Kam bych teď tak vyrazil? (Foto Zoo Zlín)

Trojčata tygříků ussurijských – dvě holky a kluk (3 měsíce), mohou nyní vidět ve výběhu návštěvníci zlínské zoo. Včera poprvé opustili zázemí.

Tygřata jsou ve skvělé kondici a váží okolo 10 kilogramů. Dospělí jedinci přitom mohou vážit až 300 kilo. Mláďata nyní prozkoumávají prostor celé expozice a máma Tanja (14) je bedlivě sleduje. „Vedení Evropského záchranného programu pro tygry ussurijské umožnilo spojení dvou geneticky nejcennějších zvířat v evropském chovu právě u nás,“ řekl zoolog Kamil Čihák. Mláďata budou v zoo pokřtěny 7. září ve 14 hodin a jejich kmotrem bude režisér a herec Miroslav Krobot.



Víte že...
...máma Tanja denně spořádá až šest kilogramů masa? Mláďata jsou stále závislá na mateřském mléce, sem tam ochutnají i maso.


Láska na první pohled
Pro tygří mámu to byl čtvrtý porod. Otcem je Boatsman (8) z estonské zoo. Tanja se s ním setkala letos v únoru a mladší samec se jí hned zalíbil. „Prarodiče samce i samice pocházejí z volné přírody. Jejich mláďata tak znamenají mimořádný přínos pro chov těchto tygrů,“ vysvětlil Čihák.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.