Babiš: Zbavte se Šmardy ...a vše bude OK | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Babiš: Zbavte se Šmardy ...a vše bude OK

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Reuters)

Nejprve ze sebe dělal pasivního účastníka sporu mezi Hradem a ČSSD, kterému je vlastně jedno, kdo bude ministrem kultury. Premiér Andrej Babiš (64, ANO) už se ale »vybarvil«. Michala Šmardu (44, ČSSD) ve své vládě nechce a radí socialistům, aby se ho zbavili.

Právě dnes by se měl Babiš sejít se šéfem ČSSD a vicepremiérem Janem Hamáčkem (40). A dohodnout se, jak to bude se zaplněním ministerstva kultury. »Oranžoví« totiž vyhrožují, že opustí vládu, pokud jim jejich nominanta prezident nejmenuje. A krom toho, že sám Miloš Zeman (74) řekl, že chce jiného kandidáta, protože Šmardu považuje za nezpůsobilého, ze své ulity vystoupil i Babiš, když řekl, že Šmardu ve svém týmu prostě nechce.


Rychle vyřešit
A teď dokonce ČSSD radí. Šmarda se prý má nominace i kandidatury vzdát. „A ať ČSSD přijde s jiným jménem a projedná to se mnou podle koaliční smlouvy,“ uvedl Babiš pro idnes.cz. Je ale otázka, jestli to Hamáčkovi dovolí vlastní strana, jejíž předsednictvo má o věci jednat v pátek. Ať tak, či onak, Babiš je naprosto přesvědčen, že vše musí být vyřešeno do 26. srpna, tedy za týden. S prezidentem se má sejít toto úterý. Krize už se táhne přes čtvrt roku a premiér říká, že bude-li to pokračovat, má připraveno radikální řešení. Odmítá přitom prozradit, co to bude...

Na video s Andrejem Babišem se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.