Drama osobního letadla: Rackové poslali airbus do pole! 232 lidí na palubě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Drama osobního letadla: Rackové poslali airbus do pole! 232 lidí na palubě

Nouzové přistání letadla Ural Airlines
Nouzové přistání letadla Ural Airlines (Twitter)

Hrdinný kapitán Sully a zázrak na Hudsonu na ruský způsob! Se zataženým podvozkem a hořícím motorem přistál včera v kukuřičném poli u Moskvy letoun s 234 lidmi na palubě, který se krátce po startu srazil s hejnem racků.

Airbus A321 společnosti Uralskije avialinii startoval z letiště Žukovskij, cílem byl Krym. Asi kilometr od startovací dráhy musel stroj nouzově přistát, protože do motorů se dostali ptáci. Na palubě bylo 226 cestujících a osm členů posádky. Zraněno je 23 lidí, z toho pět dětí. Ruská média pilota Damira Jusupova označují za hrdinu a jeho výkon srovnávají s nouzovým přistáním amerického letadla na řece Hudson před deseti lety. Kapitán Sally Sullenberger tehdy západně od Manhattanu přistál na řece po srážce letadla s hejnem hus. I tehdy se incident obešel bez obětí na životech.

Vyřazené motory

Racci, s jejichž hejnem se airbus srazil, podle ruských médií vyřadili z provozu oba motory. „Pilot mistrovsky přistál bez vysunutého podvozku s vynechávajícími motory přímo na kukuřičném poli,“ napsala Komsomolskaja pravda. Podle jednoho z cestujících se krátce po startu letoun začal otřásat. „Po pěti vteřinách začala světla na pravé straně letadla svítit a bylo cítit zápach ohně. Pak jsme přistáli a každý utíkal pryč,“ řekl cestující.

Na otočku v Praze

Velkou zajímavostí je, že havarovaný airbus byl podle specializovaného serveru flightradar24.com jediný den před výletem do kukuřice na otočku v Praze. Na Ruzyni přistál ve středu 13.04 a za necelou hodinu už se vracel zpět do Moskvy.



Přečtěte si
waki@...
16. 8. 2019 • 14:11

ⓈpFling.com — skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sеx partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.