V Českých Budějovicích měli o podívanou postaráno: Nefouká, jdeme dolů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

V Českých Budějovicích měli o podívanou postaráno: Nefouká, jdeme dolů!

Vzdušné plavidlo startovalo časně ráno z náplavky u Dlouhého mostu
Vzdušné plavidlo startovalo časně ráno z náplavky u Dlouhého mostu (Foto Pavla Kuchtová, Český rozhlas České Budějovice)

 Naprosté bezvětří přinutilo včera pilota horkovzdušného balonu, aby nouzově přistál v centru Budějovic. Ani jemu, ani třem pasažérům se naštěstí nic nestalo. 

Vzdušné plavidlo startovalo časně ráno z náplavky u Dlouhého mostu. Žádných Pět neděl v baloně se ale nekonalo – vyhlídkový let se po pár desítkách minut změnil na sice dobrodružnou, ale krátkou cestu s nečekaným koncem.


„Balon se vznášel nad střechami docela nízko. Zarazilo mě, že nestoupal, v podstatě stál na místě,“ řekla Aha! svědkyně události Jana Nováková. Právě špatné povětrnostní podmínky vedly pilota balonu Pavla Božoně k tomu, že se rozhodl pro nouzové přistání. Vybral si široký prostor v ulici U Tří lvů. „Už jsme nemohli letět, tak jsme na nic nečekali a raději bezpečně dosedli,“ vysvětlil Českému rozhlasu pilot.
Balon se chvíli vznášel nad městem...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.