Rádce Aha! na konec léta: Kam vyrazit na vodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rádce Aha! na konec léta: Kam vyrazit na vodu

Kam na vodu?
Kam na vodu? (Foto scom)

Vltava by se dala označit za vodáckou dálnici. Ročně ji podle Asocia- 
ce vodní turistiky a sportu každý rok sjede zhruba 350 tisíc lidí. Dohromady přitom na všechny české řeky zamíří 800 tisíc vodáků. Chcete se k nim přidat a strávit konec prázdnin na vodě? Aha! ví, podle čeho vybírat.


V Česku je i mnoho dalších řek, které určitě stojí za to, abyste je navštívili. Příkladem může být Dyje, Lužnice, Orlice, Jizera či Otava. Méně obsazené toky potěší zejména ty, kteří nechtějí na vodě potkávat davy vodáků, ale naopak si chtějí užít klid a přírodu.

Za vínem na Moravu

Jižní Morava je často cílem vášnivých vinařů, ti akčnější ale mohou za vínem vyrazit na člunu. Podél řeky Moravy se najde několik vinných sklípků, kde si mohou vodáci odpočinout a přespat v blízkém penzionu. Pokud si chcete výlet ozvláštnit, tak nevynechejte Baťův kanál, který spojuje Otrokovice a Sudoměřice.

„Morava je vhodná pro více kategorií vodáků. Horní tok bych spíše doporučila zkušenějším, na středním toku nebudou mít problém ani začátečníci. Řeka patří celkově k těm méně obsazeným, není totiž obvyklým cílem takzvaných prázdninových vodáků,“ říká Lucie Kadlecová.

Přečtěte si
waki@...
16. 8. 2019 • 14:12

ⓈpFling.com — skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sеx partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.