Angličan zachránil lvíčata z českého cirkus: Dobrodinec, nebo soused z pekla?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Angličan zachránil lvíčata z českého cirkus: Dobrodinec, nebo soused z pekla?!

Oliver s partnerkou Annie a jejich výstředními mazlíčky.
Oliver s partnerkou Annie a jejich výstředními mazlíčky. (Foto Profimedia.cz, Twitter)

Mnozí remcají, když mají za souseda pejskaře, jehož chlupáči je ruší neustálým štěkotem. Jak rádi by s takovými lidmi měnili obyvatele anglické vesnice Strelley na předměstí Nottinghamu – místní chovatel Reece Oliver (28) je totiž děsí tím, že má na zahradě pumu a lvy!

Pro nemalou část britské veřejnosti je Oliver dobrodincem se slabostí pro němé tváře, který lvíčata Rockyho a Roru (obě 8 měs.) zachránil před jistou smrtí. Prý se jich totiž ujal v jistém českém cirkusu, kde jim údajně hrozilo utracení.
Anglická média už ale nezmiňují, zda šlo o varieté klanu Berousků, proslulého nedávnou kauzou zabíjením tygrů a prodáváním jejich masa, anebo jiný český cirkus.

Vemte mu je!

Oliver si lvíčata každopádně legálně odvezl domů, kde o ně pečuje na základě platné licence na chov šelem. Zatím je má »schovaná« v betonové kóji, ale brzy je plánuje přemítit do oplocené ohrady o rozloze 400 m2, v níž už nějaký čas žije jeho puma Rogue (2).

A to nemohou vystát místní, kteří zásobují úřady stížnostmi a peticemi žádajícími odebrání šelem! „Ta klec prakticky sousedí se společnou příjezdovou cestou a od nejbližšího domu není vzdálena ani čtyřicet metrů. Co kdyby ty šelmy utekly? Bojíme se o naše pejsky a kočky, když už tedy necháme stranou nás a naše děti,“ shrnuje pocity mnohých jistý Richard Watters.

Oliver však tvrdí, že by za své neobvyklé mazlíčky dal ruku do ohně. „Mám je od chvíle, kdy jim bylo pár dnů. Beru je jako vlastní děti a jsem si jistý, že nejsou nebezpeční. Nedokážu si představit, že by mi je zabavili.“

V oplocené ohradě má zatím pumu, brzy k ní chce umístit i lvíčata.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.