Devět vyhozených štěňátek ...žrali je blechy a červi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Devět vyhozených štěňátek ...žrali je blechy a červi

Tyran devět šteňat vyhodil do porostu u silnice v těsné k rabici.
Tyran devět šteňat vyhodil do porostu u silnice v těsné k rabici. (Foto AniDef)

 Devět malých štěňátek zoufale »volajících« mámu někdo napěchoval do krabice a vyhodil do porostu v Želanech u Teplic. Kdyby je lidé nenašli, umřela by buď hlady, nebo by je zabili červy a blechy.

Pět fenek a čtyři pejsci byli vyděšení a v zoufalém stavu. Byli dehydrovaní a vypasené plechy jim rejdily v srsti. „Štěňata mají nafouklá bříška plná červů,“ říká vedoucí útulku AniDef Barbora Benešová. První odblešení a odčervení už mají mrňouskové za sebou. Vyhráno ale ještě není. „Zatím jsou štěňátka v karanténě a bojujeme o to, aby přežila odčervení. Čeká je také dvojí očkování,“ dodává Benešová. Zhruba měsíc potřebují hafíci na to, aby se dostali do kondice. Pokud pak budou zdraví, začne jim útulek hledat páníčky, kteří se o ně postarají se skutečnou láskou.

Můžete pomoci

Chcete-li pomoci, můžete přispět jakoukoli částkou na péči a léčbu svěřencům útulku AniDef na transparentní účet: 2401251539/2010. Pomoci můžete i k dopadení tyrana, který štěňata ze Žalan do zuboženého stavu dostal. „Pokud jste viděli podobně vypadající, spíš menší nebo střední fenu, březí nebo viditelně kojící a víte, komu patří, informujte nás,“ prosí vedoucí útulku. Volejte na 773 678 828.

Přečtěte si
ohrazenice
27. 7. 2019 • 10:11

Za mého mládí by se tohle nestalo. Normálně se koťata a štěňata topila. Dneska mají zvířata větší cenu než člověk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.