Seniorka (74): 3 dny na podlaze čekala na pomoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Seniorka (74): 3 dny na podlaze čekala na pomoc

Seniorka měla v bytě velký nepořádek.
Seniorka měla v bytě velký nepořádek. (Foto MP Pardubice)

Všímavému sousedovi přišlo divné, že žena už tři dny nevychází z domu. Neviděl ji na dvorku a nevybírala ani svou poštovní schránku, která doslova přetékala letáky. Ve středu po poledni už to nevydržel a zavolal na tísňovou linku městské policie.

Strážníci byli na místě za pár minut, bušili na dveře, avšak nikdo se neozýval. Po chvíli ale zaslechli z útrob příbytku slabé volání a bylo štěstí, že dveře byly odemčené, jinak by je museli vyrazit. Okamžitě vtrhli dovnitř a spatřili obézní seniorku ležící na zemi, která na sebe zprvu nechtěla nechat ani sáhnout. Ihned zalarmovali zdravotníky.


Nespočet modřin
„Paní, která ležela ve vlastních výkalech a moči, měla po celém těle spoustu modřin, některé i dřívějšího data. Zřejmě to nebylo poprvé, co upadla. Tentokrát už ale nedokázala vstát,“ sdělil Aleš Malý z pardubické záchranky. Po nezbytném ošetření byla žena převezena do pardubické nemocnice.


Muže deptala fekáliemi
Důchodkyně údajně nemá mezi sousedy v ulici tu nejlepší pověst. O sebe ani o obydlí, kde žije, příliš nepečuje. Lidem v okolí, a zejména svému zachránci prý znepříjemňuje život, jak jen to jde. „Výjimkou nebylo ani polévání dveří jeho domu fekáliemi,“ řekl Aha! mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.


Koťátka by pošla hladem
Městští strážníci se spojili s rodinou důchodkyně a dům zabezpečili proti vykradení.  Zároveň odtamtud odvezli do útulku tři několik týdnů stará koťátka, která by jinak pošla hladem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.