Seniorka Katalin (74) a její nechtěný kolotoč v nosítkách: Motá se už 2 týdny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seniorka Katalin (74) a její nechtěný kolotoč v nosítkách: Motá se už 2 týdny

Nosítka se točila i třikrát za sekundu.
Nosítka se točila i třikrát za sekundu. (Foto Fox, ara)

Video z její prapodivné záchrany před pár dny obletělo svět. Záchranářům v Arizoně se totiž ve vzdušných vírech pod jejich helikoptérou lůžko se zraněnou seniorkou roztočilo jako centrifuga ve výcvikovém centru NASA. A paní Katalin (74) se prý hlava motá ještě dva týdny poté!

Neštěstí ve štěstí v neštěstí, zkrátka jako na houpačce. Katalin Metroová (74) se začátkem června na túře po pádu bacila do hlavy a stěžovala si na bolest kyčle, proto jí přivolali záchranářský vrtulník. Jenže při vytahování raněné seniorky na palubu se nosítka ve vírech vytvářených listy vrtule roztočila doslova jako »káča«. „Z 210 záchranných letů v průběhu posledních šesti let se to stalo teprve podruhé,“ uvedli záchranáři.

Dvě minuty posádka bojovala, než úděsný kolotoč zastavila – Katalin udělala celkem 174 otoček, v nejkrutějších chvílích musela strpět téměř tři otočky za sekundu! „Smiřovala se s tím, že umře,“ popsal nyní její manžel George. „Ještě po dvou týdnech není pořádně schopná vstát z postele, pořád se jí točí hlava...“ Když prý ale viděla video ze svého letu, rozesmálo ji...

Na video se seniorkou se můžete podívat zde:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.