Rok vládnutí Mirka Topolánka: Tihle ministři jsou na odstřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rok vládnutí Mirka Topolánka: Tihle ministři jsou na odstřel!

Premiér Topolánek zatím nikoho z ministrů vyhodit z vlády nehodlá.
Premiér Topolánek zatím nikoho z ministrů vyhodit z vlády nehodlá. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Před rokem, 4. září 2006, sestavil premiér Mirek Topolánek (ODS) svou první vládu. Z té se ale ve funkci dodnes udrželo jen 6 ministrů – celé dvě třetiny kabinetu Topolánek při svém druhém pokusu v lednu obměnil. V minulých dnech se objevily zprávy, že Topolánek zvažuje ve vládě další změny.

Nakonec si to ale prý rozmyslel. Deník Aha!, který není – na rozdíl od premiéra – pod tlakem koaličních partnerů, si ale servítky brát nemusí. Kdo a proč by měl tedy z ministerského křesla odejít?

Jiří Čunek (KDU-ČSL) - vicepremiér, ministr pro místní rozvoj
První ministr, který setrval ve vládě, i když byl obviněn z trestného činu. Své funkce se držel zuby nehty a ani na výzvy koalice neodstoupil. Ve své korupční kauze nikdy neprokázal, jak přišel ke svému majetku. Je mu vyčítáno špatné a pomalé získávání dotací z fondů EU. A navrch ještě jeho »cikánská« aféra, kdy nazval Romy „opálenými, co dělají binec“.

Kliknutím zvětšeteVlasta Parkanová (KDU-ČSL) - ministryně obrany
Veřejně se ztrapnila, když společně se zpěvákem Janem Vyčítalem nazpívala patolízalský cajdák »Dobrý den, prapore hvězd a pruhů« pro amerického prezidenta George Bushe. Její ministerstvo musí zaplatit pokutu více než půl milionu korun za špatné zadávání veřejných zakázek.

Kliknutím zvětšeteAlexandr Vondra - vicepremiér pro evropské záležitosti
Nevýrazný politik. Veřejnost strašil znovuzavedením vojenské povinné služby, pokud by lidé nepodpořili výstavbu amerického radaru. Přitom sám má »modrou knížku«.

Jiří Pospíšil (ODS) - ministr spravedlnosti
Ministerstvo spravedlnosti není schopno zaplatit advokátům, znalcům a firmám přes dvěstě milionů korun. A může za to údajně právě ministr Jiří Pospíšil, který svou roli nezvládá. Premiér mu zase vyčítá, že nedostatečně prezentuje svou práci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.