Primátor matla? Odvolal ředitelku zámku a podepsal petici na její podporu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Primátor matla? Odvolal ředitelku zámku a podepsal petici na její podporu

Jaroslav Hrouda
Jaroslav Hrouda (Foto Zámek Děčín, ANO, ara)

Děčínský primátor Jaroslav Hrouda (49, ANO) si uřízl pořádnou ostudu. Před časem odvolal dlouholetou ředitelku místního zámku, pár dnů na to ale podepsal petici na její podporu. 

„To je vrchol populismu. Další by mohla být už jen jeho vlastní defenestrace,“ zhodnotil kroky primátora obyvatel města Petr Janáček (51). A podobně na prapodivné počínání Jaroslava Hroudy reagují i další obyvatelé. Hrouda má pro vlastnoruční podpis pod petici svoje důvody. „Ivety Krupičkové si vážím za to, co pro zámek vykonala, a cením si jí jako odbornice v té kulturní oblasti, o správě majetku zámku mám ale jiné představy. Chtěl jsem ji tím morálně podpořit“ vysvětlil primátor.


Nejedna kontroverze
Nejde o jediný přešlap primátora Jaroslava Hroudy. Do povědomí se dostal především registračními značkami na soukromém i služebním voze. Za město se vozí ve Škodě Superb Laurin & Klement s označením PRIMATOR, soukromě pak ve sporťáku se značkou THE BEA5T.

Výpověď po 11 letech
Dosavadní ředitelka zámku Iveta Krupičková musí skončit po 11 letech, kdy se jí podařilo památku dostat do povědomí turistů, a tím každoročně zvyšovat návštěvnost. „Důvody tohoto kroku neznám, k mé činnosti nebyla nikdy vznesena žádná výtka,“ sdělila odvolaná ředitelka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.