Benešová má razantní plán: Zruší Bradáčovou a Ištvana? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Benešová má razantní plán: Zruší Bradáčovou a Ištvana?

Razantní změny v justici by ráda provedla nová ministryně spravedlnosti Marie Benešová (71, za ANO). A výsledek její reorganizace? O místo by přišli vrchní státní zástupci Lenka Bradáčová (46), kterou nemá příliš v lásce, a také Ivo Ištvan (54).

Benešová by totiž ráda zredukovala soustavu státních zastupitelství a soudů. Podle ní jsou čtyři stupně, tedy okresní, krajské, vrchní a nejvyšší, pro Česko příliš. „Kdybychom přistoupili na třístupňovou soustavu, vrchní státní zastupitelství by šla ze hry. Muselo by to být jednotné a s tím by se zrušily i vrchní soudy,“ uvedla Benešová pro Lidové noviny.

Chtěla by také změnit trestní řád. Sice říká, že nechce tlačit na pilu, sama si ovšem zrušila zaplacenou dovolenou a totéž chce po podřízených, prý aby věci nabraly rychlý spád. Protestu tisíců demonstrantů proti své osobě se – podle svých slov – nezalekla. Premiér Andrej Babiš (64, ANO) na nápad ministryně řekl, že rušení vrchních žalobců »není na stole«. Benešová to s ním prý neprobírala a doporučil jí mediální zdrženlivost.

Přečtěte si
inocenta
4. 5. 2019 • 09:53

Rekonstrtukce justice určitě nebude jednoduchá a rychlá záležitost. Jak se
to dlouho "kazilo", mtak se bude i napravvoat, jelikož je to o zajeté
morálce, zlozvycích, které se pokládají za normál./ vždyť to dělají
všichni, asi podobně jako se zneužívají dotace z EU/ Ve výsledku pak
nemá Česko dobré jméno a posílají nám sem nekvalitní zboží, nejen ty
špatné potrviny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.