Sexy Alice přijde o flek v Čapkově památníku: Uposlechla hejtmanku a rezignuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Sexy Alice přijde o flek v Čapkově památníku: Uposlechla hejtmanku a rezignuje!

Novou ředitelku Památníku Karla Čapka ve Strži u Dobříše Alici Seidlovou (31) prosadil do funkce její tchán, středočeský krajský radní.
Novou ředitelku Památníku Karla Čapka ve Strži u Dobříše Alici Seidlovou (31) prosadil do funkce její tchán, středočeský krajský radní. (Aha!)

V čele Památníku Karla Čapka stojí Alice Seidlová (31) necelé dva měsíce. Brzy však funkci, ke které jí pomohl tchán, položí. Po schůzce s naštvanými herci k tomu pohlednou blondýnku vyzvala středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (48, ANO).

Obrovský poprask v uměleckých kruzích vyvolalo před nedávnem jméno mladé právničky Seidlové. Ta vzešla jako vítěz z výběrového řízení kraje na obsazení postu ředitelky Památníku Karla Čapka ve Strži u Dobříše, háčky v tom ale byly dva. Pro Seidlovou hlasoval také její tchán, radní pro školství Zdeněk Seidl (68, ČSSD), a navíc sama připustila, že dílo geniálního autora zná jen ze školy... 

A právě kvůli tomu v uplynulém týdnu bombardovaly umělecké asociace hejtmanku Pokornou Jermanovou s tím, aby Seidlovou přiměla zveřejnit svou vizi na řízení Památníku. Včera si politička pozvala kontroverzní ředitelku na kobereček. A ačkoliv dle ní výběrové řízení proběhlo v pořádku, Seidlovou vyzvala ke zvážení rezignace. 
Ta si během včerejška vzala čas na rozmyšlenou, později odpoledne ale oznámila, že funkci složí k 27. květnu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.