Brutální Nizozemci dostali 5 a 6 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Brutální Nizozemci dostali 5 a 6 let!

Bratři Aräsh a Armin Nahviové u soudu 30. dubna 2019.
Bratři Aräsh a Armin Nahviové u soudu 30. dubna 2019. (Blesk:David Malík)

Dvojice Nizozemců dostala trest pět, resp. šest let vězení. A to za brutální napadení číšníka loni 21. dubna v centru Prahy. Přitom jim hrozil trest až 18 let za pokus o vraždu! „Není žádná okolnost, která by nasvědčovala tomu, že obžalovaní jednali s úmyslem vraždit,“ vysvětlil rozhodnutí soudce Tomáš Kubovec.

Záběry brutálního napadení pobouřily nejen Česko, ale i Nizozemsko. Armin Nahvi (29) a jeho bratr Aräsh (32) si ze skupiny sedmi turistů počínali nejagresivněji. Zbitý čísník Mirek V. (36) tehdy několik dní bojoval o život v nemocnici. Dodnes je na neschopence a zažádal o invalidní důchod.

„Jednalo se o brutální, neodůvodněný útok, kterému předcházela přemrštěná, neadekvátní reakce všech těch holandských občanů,“ řekl soudce. Ten nevyslyšel přání státní zástupkyně Taťány Prici, která poukazovala na to, že obžalovaní utekli, když napadený muž ležel na zemi, silně krvácel a vypadal jako mrtvý. „Jejich útěk nasvědčuje tomu, že si byli závažnosti svého činu velmi dobře vědomi a obávali se, že měl fatální následky,“ řekla a hned po vynesení rozsudku se odvolala.

Proč rozdílné tresty
Mírnější trest dostal Aräsh. Ten podle soudu upřímněji litoval činu. „Choval jsem se jako opilý idiot. Je to má největší chyba v životě,“ řekl v závěrečné řeči. Útok Armina byl podle soudu razantnější a o rok vyšší trest dostal i proto, že se pral i v jiném baru o den dříve. Incident vznikl poté, co obsluha restaurace zakázala Nizozemcům konzumovat donesený alkohol.

Rozsudek soudu v případu nizozemských mlátiček.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.