Zastavte nelegální řidiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zastavte nelegální řidiče

S transparenty protestovali na Malostranském náměstí.
S transparenty protestovali na Malostranském náměstí. (Foto Aha! – David Malík)

 »Jeden zákon, jedno taxi« či »Zastavte nelegální řidiče!« hlásaly včera transparenty, se kterými taxikáři v metropoli protestovali proti novému zákonu. Ten pro ně ruší taxametry či zkoušky.

»Drožkaři« se sjeli v devět hodin ráno na pražský Strahov, odtud se jich zhruba tři desítky vydaly pěšky na Malostranské náměstí. Protestovali proti novele zákona o silniční dopravě, který podle nich příliš »jde na ruku« přepravním službám, jako je například Uber. „Nejvíc nám vadí, že odpadá profesní zkouška. Ohrožuje to bezpečnost i nás, protože nás nahradí levná pracovní síla,“ řekl Martin Běhounek ze Sdružení českých taxikářů.

Ochrana občanů
Zákon dále ruší používání taxametru nebo možnost měst zavádět regulace. Ministerstvo dopravy, jehož šéf Dan Ťok (60, ANO) včera oznámil odchod, si za návrhem stojí. „Prioritní je pro nás ochrana občanů proti předraženým taxislužbám, a proto chceme umožnit legálně využívat i mobilní aplikace,“ řekla mluvčí ministerstva Lenka Rezková.

Přečtěte si
ko5tam@...
9. 4. 2019 • 19:21

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >> >> www.SlimExtrem.com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.