Vykoukli sněhobílí klokánci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vykoukli sněhobílí klokánci

Láskyplné klokaní dovádění.
Láskyplné klokaní dovádění. (Foto Zoo Tábor)

Jsou dva, bílí jako sníh a rozhodli se přivítat jaro. Vybrali si k tomu tento víkend. Malí klokánci rudokrcí po měsících strávených v úkrytu ve vaku svých matek Vločky a Myšky vystrčili hlavy a seznamují se s okolním světem.

Zasloužilým otcem obou mláďat je albinotický klokan Skippy, který žije v táborské zoo už sedm let. Bílé jsou rovněž obě klokaní matky, proto mají i jejich potomci bílou barvu.
Mláďata sice přišla na svět začátkem roku, zůstala ale před veřejností skryta. „Novorozené mládě měří po narození zhruba tři centimetry a není vůbec vyvinuté. Rodí se holé, slepé a bez zadních končetin. Drápky se zachytí matčiny srsti a pomocí hmatu se dostane až do jejího vaku. Zde se přisaje k bradavce a začne sát a růst,“ popsal mluvčí zoo Filip Sušanka. Vystrkovat hlavu začnou malí klokánci až po několika měsících. „I po opuštění matčina vaku se mládě zhruba další půlrok vrací na kojení,“ dodal Sušanka.

Zoo Tábor

Kdy? Denně 9:00 až 18:00

Za kolik? 110 Kč, děti od 3 do 15 let 60 Kč

Co? K vidění je 310 zvířat 80 živočišných druhů. Hitem zoo je smečka arktických vlků, lev pustinný Simba, fosa madagaskarská, klokan rudokrký, papoušci.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.