Chtěl zastřelit sousedy, pak otočil zbraň proti sobě: Slepý vrah dostal 20 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Chtěl zastřelit sousedy, pak otočil zbraň proti sobě: Slepý vrah dostal 20 let

Maroš Gajdošík
Maroš Gajdošík  (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Zavraždit sousedy se pokusil Maroš Gajdošík (47) z Petřvaldu. Pak obrátil zbraň proti sobě. Sousedé přežili a ani jemu se sebevražda nezdařila, připravil se však o zrak, čich a chuť. A navíc stráví příštích dvacet let v kriminále.

Bezohledný podnikatel, říkající si Reskátor (Dobyvatel), si postavil načerno honosnou stavbu částečně na pozemku svých sousedů. Když protestovali, sáhl po zbrani. Muže (54) zasáhl čtyřikrát, jeho manželku (54) netrefil. Následně jim zapálil dům a nepovedeně se střelil do hlavy.

Už krajský soud mu vyměřil dvacetiletý trest. Gajdošík se u vrchního soudu domáhal zmírnění trestu s tím, že chtěl zabít jen souseda a jeho ženu ne. Olomoucký vrchní soud však jeho odvolání zamítl. „Trest na horní hranici trestní sazby (ta je 15 až 20 let, pozn. red.) je zcela odpovídající za jeho jednání,“ uvedl předseda senátu Jaroslav Zbožínek. K dokonání dvojnásobné vraždy podle něj nedošlo jenom náhodou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.