Hostinská přežila pět výstřelů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hostinská přežila pět výstřelů

S vnadnou hostinskou udržoval horník několik let poměr.
S vnadnou hostinskou udržoval horník několik let poměr.  (Ilustrační foto ara)

Pětkrát vystřelil 17. července 1908 z revolveru havíř Jaroslav V. (28) na svou milenku Julii S., ženu hospodského v Motyčíně na Kladensku. Dvakrát trefil rameno své milé, dva náboje »škrtly« o její hlavu. Popáté zbraň selhala. Střelec pak uprchl na Vinařickou horu.

Strážný anděl hostinskou ochránil, Julie přežila. List Národní politika v říjnu 1909 psal: „Dne 17. července 1908 odpoledne přišel V. zase k S. a stýskal si na své svízele. Při té příležitosti ukázal jí revolver a projevil úmysl zastřeliti se. S. mu zbraň vzala, odnesla ji do vedlejšího pokojíku a chtěla ji do skříně zavříti. V. skočiv do jizby za ní, revolver jí vytrhl z ruky a počal na ni z bezprostřední blízkosti stříleti.“
Horník, ženatý otec dvou dětí, původně plánoval s vnadnou hostinskou dokonce vystěhování do Ameriky. Z plánu ale pochopitelně sešlo. Na Vinařické hoře se podle vlastní výpovědi Jaroslav V. chtěl zabít, předešel tomu ale četník, který ho tam zastihl. Pachatel se mu vzdal. Porota odmítla žalobu, podle které se měl V. dopustit nedokonané vraždy. Shodla se na »těžkém ublížení na zdraví«. Soudce pak poslal havíře V. za mříže na osm měsíců.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.