Chmatáka zatkli v mateřince | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Chmatáka zatkli v mateřince

Vykrást školku se zloději nepovedlo.
Vykrást školku se zloději nepovedlo. (Ilustrační foto ara)

Smolný den prožil 11. ledna 1983 Severomoravan (32), který se rozhodl vykrást mateřskou školu v Novém Jičíně. Nejenže se mu to nepovedlo, ale při pokusu o vloupačku padl rovnou do rukou příslušníků bývalé Veřejné bezpečnosti.

Případu se 12. ledna 1983 věnoval deník Rudé právo. Jak napsal, hlídka VB si ve večerních hodinách všimla, že v objektu mateřinky kdosi svítí, ač by tam už dávno nikdo neměl být. Muži v uniformách se rozhodli situaci prověřit a vešli dovnitř. Čekalo je překvapení. Dlouhoprsťák, který se právě chystal školku »vybílit«, na ně jen kulil oči. Neměl šanci... Ruka zákona tvrdě dopadla a příslušníci VB odvezli spoutaného pobertu rovnou na služebnu.

Tam je čekalo překvapení číslo dvě. Nahlédnutí do rejstříku trestů totiž ukázalo, že ničemník už dvakrát seděl v base. Případ si hned převzala kriminálka a její vyšetřovatelé si mnuli spokojeně ruce. Dokázali totiž zadrženému chmatákovi dalších dvaačtyřicet (!) vloupaček, jež do té doby zůstávaly neobjasněny. Škodu, kterou zlotřilec napáchal, nakonec vyčíslili sumou přesahující sto tisíc korun. Zdrcený zloděj putoval už potřetí před soud a poté zpátky do chládku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.