Manželku zapojil do elektřiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Manželku zapojil do elektřiny

Elektřinu připojil muž do odtoku vany.
Elektřinu připojil muž do odtoku vany. (Ilustrační foto ara)

Až v seniorském věku dospěl penzista (62) ze severočeského Liberce k rozhodnutí ukončit své letité manželství. Rozvodové řízení se ale na jeho vkus táhlo příliš dlouho, proto se pokusil v lednu 1975 choť zavraždit. Naštěstí zůstalo jen u pokusu.

Kdepak nůž, sekera či škrcení! O hodně neobvyklém »modu operandi «, tedy způsobu provedení, informoval deník Rudé právo 28. ledna 1975. Mimo jiné list napsal: „Muž chtěl usmrtit svou manželku elektrickým proudem, který napojil na drátěný košík u odtoku vany. Jako motiv činu uvedl, že je v rozvodovém řízení a tímto způsobem chtěl vše ukončit.“ Proud naštěstí nezabíjel. Žena ve vaně pocítila brnění a nemohla vstát. Zavolala svého syna a ten jí pomohl vstát. Společně odhalili past, která měla být smrtící. Případem se zabývala severočeská mordparta kriminální služby tehdejší Veřejné bezpečnosti. Důchodce byl trestně stíhán, následně obžalován z pokusu o vraždu a souzen. Ovšem jaký trest mu Krajský soud v Ústí nad Labem uložil, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.