Zapálil ho v posteli, škrtil do bezvědomí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zapálil ho v posteli, škrtil do bezvědomí

Antonín R. má za sebou minulost vyděrače a lupiče.
Antonín R. má za sebou minulost vyděrače a lupiče. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Spícího spoluvězně podpálil, jindy se ho snažil uškrtit. Šikana Roberta K. (35) začala poměrně nevinně: recidivista Antonín R. (28) ho nutil, aby mu vyprávěl pohádky na dobrou noc. 

A když odmítl, bil ho jako žito násadou smetáku. Další drsné praktiky včera u soudu popsala státní zástupkyně Marta Schulmeisterová: „Když poškozený předstíral spánek, dával mu mezi prsty nohou a na břicho kousky novin, které zapálil. Zespodu zapálil také matraci, na níž ležel.“ Ta také potvrdila, že chtěl Roberta K. zabít. „Když se díval poškozený z okna, vzal si do rukou kabel sluchátek, ostatním v cele řekl, že jim ukáže názorně, jak jej »vypne«. Kabelem ho škrtil, než se skácel na podlahu a omdlel,“ řekla Aha!.


Obžalovaný vinu odmítal, podobně jako i další spoluvězni, kteří mluvili v jeho prospěch, nebo tvrdili, že si na nic nevzpomínají. Soud přesto vinu Antonína R. uznal, čeká ho dalších pět let ve vězení. Paradoxem je, že před měsícem byl po uplynutí svého 15. trestu propuštěn na svobodu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.