Brutální vražda nožem vietnamské prodavačky. Policejní spis: Bodal kvůli 5000 na nájem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Brutální vražda nožem vietnamské prodavačky. Policejní spis: Bodal kvůli 5000 na nájem!

Václav M. odmítl vypovídat.
Václav M. odmítl vypovídat. (Reprofoto TV Prima, ČTK)

Brutální vraždu vietnamské prodavačky (†49) v Liberci, která otřásla celou republikou, začal včera řešit soud. Na lavici obžalovaných sedí recidivista Václav M. (40). Hrozí mu 15 až 20 let žaláře, nebo výjimečný trest.

Vražda se odehrála letos 5. ledna v liberecké čtvrti Vratislavice. „Nebudu vypovídat,“ řekl v soudní síni Václav M. a celou dobu už jen mlčel. Na policii se ale přiznal. Podle vyšetřovacího spisu nejdřív ženu praštil pažbou poplašné pistole do hlavy, pak ji několikrát uhodil, popadl nůž a začal bodat.

Po jedné ráně ho ale zlomil a čepel uvízla v krku oběti. Prodavačku poté odtáhl do skladu a tam ji druhým nožem ubodal. Zasadil jí celkem 14 bodných ran, z toho šest do krku. Žena přes veškerou snahu záchranářů zemřela. Proč to udělal? Protože potřeboval 5000 Kč, aby mohl zaplatit nájem na ubytovně!

Udělal ze sebe oběť

Útočník skončil po činu zraněný, když ho oběť bodla ve snaze zachránit si život. Sám zalarmoval policii a skončil v nemocnici. Policistům se snažil namluvit, že Vietnamku přepadl neznámý muž s komplicem. Jeho tvrzení ale vyvrátilo následné vyšetřování.

Místo brutální vraždy.

Zavražděná žena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.