Doktor, který kliniku na umělé oplodnění pojal poněkud svérázně: Nadělal si 48 dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Doktor, který kliniku na umělé oplodnění pojal poněkud svérázně: Nadělal si 48 dětí!

Působil jako milý člověk, ve skutečnosti ale prováděl ohavnosti.
Působil jako milý člověk, ve skutečnosti ale prováděl ohavnosti. (Foto Marion County Police, Facebook, Getty Images)

Podle pacientů působil jako laskavý a milý člověk, ve skutečnosti byl doktor Donald Cline ale zvrhlík. Kdo jiný by totiž ženám, které zkoušely počít dítě s pomocí lékařské asistence, poskytl bez jejich vědomí a opakovaně vlastní sperma?!

Cline rozjel svoji praxi v roce 1979 v nemocnici v Indianě. S »darováním« vlastního spermatu pacientkám přestal v roce 1986, když došlo k rozvoji spermabank. Podle záznamů DNA si lékař za tu dobu stihl »vyrobit« nejméně 48 dětí!

Jedna z prvních osob, která zjistila, kdo je její skutečný otec, byla Jacoba Ballardová. S pátráním začala v roce 2014. Na webovém fóru pro adoptované a děti počaté díky dárci našla ženu, která jí byla podobná. Společně objevily další příbuzné. Skrze veřejné databáze DNA pak ženy zjistily, že pojítkem mezi všemi je doktor Donald Cline.

Jeho neteř pomohla v roce 2016 zařídit setkání s potomky. Tam přiznal, že svoje sperma podal celkem padesáti pacientkám a záznamy byly už před lety zničeny. Z policejního vyšetřování ale 80letý lékař vyvázl v prosinci 2017 pouze s roční podmínkou. Zákony státu Indiana totiž výslovně nezakazovaly, aby k léčbě neplodnosti lékaři nepoužívali vlastní sperma.

Skupina na Facebooku

Doktorovy potomci si dokonce založili vlastní skupinu na Facebooku. Každoročně se sházejí a jako dárek si dávají testy DNA, ve snaze nalézt další příbuzné. 48 dětí totiž nemusí být konečné číslo, jelikož ne všichni potomci podstoupili testy DNA.



Přečtěte si
aveneta
21. 3. 2019 • 11:48

Pokud ženy chtěli za každou cenu otěhotnět, tak proč pátrat po neznámém dárci spermatu....tento člověk byl alespoň zdráv a inteligentní, byť pozoruhodného vnímání...

ulbobrova....@...
20. 3. 2019 • 19:45

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.