Státního zástupce zbili na ulici v Plzni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Státního zástupce zbili na ulici v Plzni

Muž, který zmlátil státního zástupce, včera u okresního soudu.
Muž, který zmlátil státního zástupce, včera u okresního soudu.  (Foto Aha – Zbyněk Schnapka)

Zbit na ulici byl v Plzni státní zástupce Libor Řeřicha (58). Zakrváceného ho záchranka odvezla do nemocnice. Útočník Radek B. (27) ho ztloukl a zkopal v centru. 

Státního zástupce přezdívaného „český Cattani,“ podle komisaře z italského seriálu Chobotnice, útočník napadl v Tylově ulici na rohu s Klatovskou třídou v pátek večer. Dva muži před něj vstoupili a jeden zaútočil. Podle svědků mělo padnout i slovo „státní zástupce“, takže útočící muž musel patrně vědět, koho mlátí.

Útočník mlátil Řeřichu pěstí a kopal do něj. Zraněný Řeřicha skončil v nemocnici. Soud včera útočníka poslal do vazby. „A to kvůli tomu, že by mohl v trestné činnosti pokračovat a také by mohl utéct. Hrozí mu totiž za napadení úřední osoby trest až šest let vězení,“ řekla soudkyně Lenka Prýcová. Policie zatím to, že na Řeřichu muž útočil kvůli jeho profesi, nechce komentovat. „Zatím nedáváme, co bylo důvodem. Je to čerstvé a celý případ je v prověřování,“ dodala Hokrová.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.