Kdo je muž, který se pokusil upálit na Václaváku? Byl to samotář, co rád machroval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kdo je muž, který se pokusil upálit na Václaváku? Byl to samotář, co rád machroval!

Sebevraha přikryli dekou.
Sebevraha přikryli dekou. (pro Blesk - Valentin Papazian)

Pracoval u bezpečnostní služby a jediným jeho kamarádem byl jeho pes. Takový je údajně muž (54), který se v pátek zapálil na Václavském náměstí v Praze. Jeho známý tvrdí, že měl čin naplánovaný dopředu.

„Poznali jsme se asi před půl rokem a hned mi bylo jasné, že něco není v pořádku. Rád mě poučoval o všem, o čem jsme se bavili, třeba o fotbálku nebo kulečníku,“ říká o sebevrahovi muž, který si nepřál být jmenován, redakce Aha! ale jeho totožnost zná. Popálený je podle něj zaměstnaný u bezpečnostní služby. Jediným jeho společníkem byl prý jeho pes, kterému říkal Johny a vodil ho všude včetně práce. „Když neměl hafana u sebe, hlídala ho jeho sousedka. Na pivo do hospody zašel málokdy,“ tvrdí jeho známý.

Zákaz informovat
Muž utrpěl popáleniny na 30 procentech těla, lékaři ho v nemocnici dvě hodiny operovali, a poté ho uvedli do umělého spánku. Jaký je jeho zdravotní stav, ale tají. „Na přání rodiny nemocnice nebude poskytovat bližší informace o stavu pacienta,“ uvedla mluvčí pražské vinohradské nemocnice Jana Roubalová.

Čin prý plánoval
Muž chtěl podle SMS, kterou údajně poslal krátce před činem svému bratrovi, odejít jako Jan Palach (†20). V pátek odpoledne se na Václavském náměstí polil benzinem a zapálil. Kolemjdoucí ho v poslední chvíli uhasili. „Podle mě to nebyl žádný zkrat. To co provedl, měl předem naplánované. O tom, co chce udělat, ale nikdy nemluvil,“ dodává známý sebevraha.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.