Pařák v Bangkoku: Babiš vytasil zbraně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pařák v Bangkoku: Babiš vytasil zbraně

Andrej Babiš na své asijské cestě dorazil do Thajska (15.1.2019)
Andrej Babiš na své asijské cestě dorazil do Thajska (15.1.2019) (Twitter / Úřad vlády)

V dovolenkovém ráji Čechů trápí premiéra Andreje Babiše (64, ANO) horko a dusno. Ani to mu ale nebrání plnit hlavní poslání své mise na své thajské zastávce asijské cesty – prodat české zbraně.

Než se včera Babiš vydal na jednání s  ministrem obrany a vicepremiérem Pravitem Vongsuvanem, pochlubil se novinářům: „Nabízíme tady nová letadla, opravu starých letadel, útočné pušky, pistole, radary, simulátor volného pádu, obrněná vozidla, tatrovky, houfnice, aktivní radary.“ V Thajském království byl jako historicky první český premiér přivítán s nejvyššími vojenskými poctami. A tak jediné, co Thajci nedokázali zařídit, jsou příjemnější teploty než ty šplhající nad třicet stupňů. „Já jsem ještě včera večer cvičil a měl jsem problém zaspat. Usnul jsem, byla asi jedna hodina. Spíme málo, ale zatím to jde. Samozřejmě to počasí je tady náročné, ale zatím to funguje,“ řekl premiér Aha!.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.