Motorkář se zranil, policista osvobozen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Motorkář se zranil, policista osvobozen

Policista Šimon Vaic podle soudu nepochybil.
Policista Šimon Vaic podle soudu nepochybil.  (Blesk:TONDA TRAN)

Autem zahradil na jaře 2017 cestu ujíždějícímu motorkáři se zákazem řízení. Ten do vozu vrazil a vážně se zranil. Policistu Šimona Vaice (24) včera soud osvobodil.

Vaicovi hrozily za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až dva roky vězení. Poprvé stanul před soudem loni v říjnu. Obvodní soud v Praze 8 ho osvobodil, proti rozhodnutí se ale odvolal státní zástupce, a tak případ včera projednával Městský soud v Praze. „Co ten pan policista měl dělat? Čekat, až se pan poškozený unaví, dojde mu benzin? To je pro odvolací soud naprosto nepředstavitelné,“ shrnul včera soudce Luboš Vlasák. Dodal, že muže, který se Prahou i přes zákaz řízení řítil opilý i 145 km za hodinu, by bylo na místě obžalovat z obecného ohrožení. Zprošťující verdikt pro Vaice je pravomocný.

Přečtěte si
gaja24
16. 1. 2019 • 12:17

Ještě štěstí, že má pan Dr. Vlasák všech pět pohromadě, protože jinak by odsoudil člověka, který se snažil dělat dobře svou práci a chránit lidi před nezodpovědnými jedinci. Vůbec nechápu GIPS, místo aby své lidi chránili tak je ještě veřejně pranýřují a obviňuji. Pokud by tento policista nic neudělal a stalo se neštěstí, ještě by ho obvinili z nečinnosti. JE to hanba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.