Ozdobte si duhový stromeček | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ozdobte si duhový stromeček

Ozdoby z přírodních materiálů k svátkům patří.
Ozdoby z přírodních materiálů k svátkům patří. (Profimedia)

Pro někoho je vánoční stromek přísně tradiční záležitost a každá památeční ozdůbka má své místo, jiní zas milují změnu. Chcete být trendy, nebo máte první Štědrý den v nové domácnosti? Inspirujte se. 

Živý, umělý či v květináči
Každý má své klady i zápory. Používání umělého stromku je pohodlné a zdálo by se i ekologické, ale výroba plastů a následná likvidace je také zátěží pro přírodu. Stromky v květináčích zase vyžadují speciální zacházení, nelze počítat s tím, že vydrží týdny ve vytopených místnostech bytu či domu. No a řezaný stromek... tam se zas musíme smířit s jehličím na koberci.

Nejste na barvičky? Vsaďte na bílou
Pokud se vám do divokých barev nechce, bílou nic nepokazíte. Je to barva sněhu, čistoty a nevinnosti, takže bílé stromky nikdy nevyjdou z módy. Navíc místnost rozjasní a přinesou klid a relaxaci.

Barvy letošní zimy: růžová i smaragdová
Pokud chcete letos stromek ozdobit nově, můžete směle použít své zásoby z minulých let. Pak vyzdobte každé patro stromku ozdobami jiné barvy. Nejpopulárnější jsou letos pastelové tóny růžové, zelené, fialové i modré. Každý stromek může být duhový, to je totiž letošní trend.

Ozdoby z přírodních materiálů k svátkům patří
Pokud plánujete postavit stromek na chalupě nebo horské chatě, na duhu zapomeňte a držte se přírodního stylu. Zdobení stromku tak může být i skvělá hra, stačí se vypravit do lesa či do parku a nasbírat šišky, hezké větvičky a podobně. Použít můžete také svitky skořice, hvězdičky badyánu nebo sušené citrusové plody.

Fantazii se meze nekladou. Zkuste papír...
Máte malý byt, máte doma alergika nebo se tradic tak trochu bojíte? Experimentujte. Stromek vyrobte třeba z papíru, zeleného deštníku, z lepenky nebo třeba ze dřeva. Záleží jen na vás...

Další tipy na vánoční barvy najdete ZDE

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.